Voorstelling: WEG

Weg, Is een acrobatische en poëtische locatievoorstelling, gemaakt door Maartje Bonarius en Harm van der Laan onder leiding van theatermaker Luc van Esch. In Weg wordt zonder woorden, door middel van mime, dans, jongleren en acrobatiek, het verhaal verteld van een stel dat opgesloten zit in een relatie. Irritaties en onbegrip stapelen zich op totdat de boel escaleert waarna beiden de kracht moeten vinden om sorry te kunnen zeggen en een uitweg te zoeken.

Maartje Bonarius en Harm van der Laan studeerden in 2012 af aan de HBO circusopleiding in Rotterdam. In Weg, hun eerste voorstelling, gebruiken ze op inventieve wijze circuselementen in een huiskamerdrama op locatie. De voorstelling wordt live van een soundscore voorzien door dj/producer Jereoen Kerstens. In 2012 won Weg de tweede prijs op het internationale straattheaterfestival ‘Buitenkans’ in Enschede.

Een prachtige verhaallijn die lieflijk, stoer, kwetsbaar en krachtig wordt neergezet. Deze jonge artiesten combineren acrobatiek, circustechnieken en theater tot een nieuwe vorm van podiumkunst. Drie keer heb ik de voorstelling gezien en drie keer was ik ademloos.
Wendy van Es, zakelijk leider Kunstfestival Tik van de Molen

Speeloppervlak: 7 bij 6 bij 5 meter (b x d x h)
Duur: 25 minuten
Spel: Harm van der Laan
Maartje Bonarius
Muziek/compositie: Jeroen Kerstens
Regie: Luc van Esch